Nyheder / Nyheder 2011

Nyheder 2011

Den 30. december 2011, (Den sidste tur)!
 
Der kommer ikke noget fra denne sidste tur, da både turen og billederne var en ren katastrofe.
Tøserne og jeg vender tilbage i det nye år. Hyg jer alle sammen og ha' et fantastisk nytår 2011/12
 
Den 10. december 2011, Karlstrup Nyskov
 
Så lykkedes det endeligt at få en aftale i stand med Lene og Lanzo omkring en gåtur, og anledningen kunne ikke være bedre, da Lanzo fyldte otte år selvsamme dag.
 
Lanzo - otte års fødselsdag.
 
Da det var over 2 månder siden vi sidst havde set Lene og Lanzo, så gik snakken livligt, og hundene nød virkeligt at være sammen med Lanzo igen, selvom Lanzo er et par år ældre end Naya og dobbelt så gammel som Ofelia, så lader sig absolut IKKE mærke af alderen, men lystigt sprang over tøserne, hvis de var i vejen for hans fremfærd.
 
Lanzo, i et stille øjeblik.
 
Som det kan ses af nedenstående billeder så havde tøserne også savnet Lene, så hun blev taget under kærlig behandling, godt hun ikke er sart, og jeg tror også at hendes ørerstikker overlevede Naya denne her gang ;o)
 
 Tøserne elsker Lene, og de viser det gerne på rigtig Newf maner ;o)
 
Kald det bare hengivenhed?
 
Da det var Lanzo's fødselsdag, så måtte vi jo have taget lidt billeder af den smukke dreng, men han var ikke meget for at stå stille ;o)
 
Flot fyr på otte år - Veteran
 
Det var en super dejlig tur, hvor vejret var skønt og selskabet godt, så alt i alt en god tur med masser af frisk luft og trætte hunde. Flere billeder fra turen kan ses her.
 
PS Tak Lene for dine dejlige hjemmebagte småkager, de er spist alle sammen ;o))
 
 
Den 19. november 2011, Stevns Klint
 
Så gik turen endnu en gang imod Stevns Klint, denne gang var det planen at tage turen fra Rødvig til Højerup gl. Kirke ad Trampesti, en tur på 6,5km og tilbage igen. Se turen på kortet her 
 
Vi er åbenbart aldrig heldige med vejret, denne gang var det diset, så de fede billeder fik vi heller ikke med hjem denne her gang, men lidt blev det da til.
 
Et lille vue ud over kysten ved Rødvig
 
Jeg tog nok en dum beslutning om at følge vandet, da det viste sig at være yderst vanskeligt at gå i de store sten, som til tider var yderst glatte, det viste sig at vi måtte gå knap 3km i dette terræn, før vi igen kunne komme ind på selve Trampesti.
 
 Naya og Ofelia søger ud i vandet
 
 En billede af klinten, kan I se det historiske islæt
 
Det tog rimeligt lang tid at komme igennem de første km, men vi havde ikke travlt, vi fik også en lille sludder med en lystfisker, som lige skulle klappe tøserne.
 
Ofelia tænker! Æhhh far, må jeg ikke svømme i stedet for at gå i alle de sten?
 
Da vi kom frem til Boesdal kalkbrud kunne vi endeligt komme tilbage på Trampesti, så efter en lille drikkepause, gik turen videre imod koldkrigs museet Stevnsfortet og videre imod målet ved Højerup gl. Kirke, som var startpunktet for vores tur i oktober.
 
Billede fra Boesdal Kalkbrud 
 
Et billede mere af Boesdal Kalkbrud
 
Tilbage på Trampesti ;o)
 
Turen tog ca. 5 timer, men det var også på grund af de første 3km i vanskeligt terræn, på vejen tilbage fik jeg taget disse billeder.
 
Billede af det terræn vi gik i de første 3km ;o)
 
Noget diset, så ikke det bedste fotovejr
 
Ser frem til at tage den sidste strækning på 6,8km, måske sammen med Camilla og de 2 Golden hunde ;o)
 
Flere billeder fra turen her.
 
Den 29. oktober 2011, Stevns Klint
 
Long time no seen, ja nu nærmer vi os igen den kolde og kedelige periode på året, og jeg havde besluttet mig for at tage tøserne med på en tur hvor vi ikke tidligere har været, så vi tog en tur ned til Stevns Klint, nærmere betegnet ned til Højerup gl. kirke, hvor jeg havde en plan om at følge Trampesti, som jeg aldrig tidligere havde hørt om, men det er en sti der løber langs klinten fra Rødvig til Bøgeskoven ca. 20 km længere nord på.
 
 
 
Den rute jeg havde valgt er på ca. 7,7km, men da vi skulle tilbage samme vej så blev vores tur på over 15km, en hård tur i tæt tåge og med en meget høj luftfugtighed, tågen var så tæt at man ikke kunne se de fiskekuttere man lige så tydeligt kunne høre, men altså ikke se på grund af den tætte tåge, lidt ærgeligt, når man i dag den 30. oktober, har om måske ikke ligefrem sol, så da nogenlunde klart vejr. ;o)
 
 Et lille vue udover klinten, man kan næsten ikke se vandet nedenfor
 
Vi holdt en masse pauser under vejs og turen tog os næsten 5 timer, men vi havde heller ikke travlt, og jeg måtte også lige sunde mig lidt på tilbage vejen efter et styrt ned af en GLAT trappe, heldigvis tog min rygsæk fra, så jeg kan nøjes med lidt ondt i ryggen og en stiv nakke, min iPad, samt mit kamera overlevede styrtet uden skrammer.....pyyyhaaa ;o)
 
Mine 2 smukke piger
 
Hvis jeg kan støve nogle hundevenner op, der er hooked på en super flot oplevelse og mod på at gå en lang tur, så ser jeg frem til at forsøge mig på ruten igen, hvis ikke, så forsøger jeg mig sikkert med at tage turen alene uden hunde, alle 20km i et stræk, jeg er bare ikke så vild ved tanken om at jeg skal samme vej tilbage ;o) Så jeg må se om jeg kan finde en løsning på det lille problem, en ting er sikkert jeg kommer tilbage igen, med kamera og rygsæk ;o))
 
Naya og Ofelia er trætte i dag, det var også noget af en tur for dem, igennem låger , over vildt tremmer, op og ned af trapper m.m. og så ikke at forglemme lige op og ned af den stejle skrænt, ned til havet!
 
 
Ihhh far, der er langt ned til en svømmetur ;o) 
 
Link til lidt flere billeder her
 
Den 27. september 2011, Karlstrup Nyskov
 
Lidt over 4 ringede telefonen, det var Lene som spurgte om vi havde lyst til en lille gåtur oppe i Karlstrup Nyskov, og det kunne vi jo ikke have noget imod, da vejret var super skønt, og vi havde ikke set Lanzo og Lene et stykke tid.
 
Der var ikke andre end os i Nyskoven så alle 3 hunde fik lov til at løbe frit. Lanzo så ud til at nyde det i fulde drag.
 
Lanzo fuld af krudt, dejligt at se ;o)
 
Lene og jeg fik indhentet lidt på de sidste ugers begivenheder, mens de 3 hunde hyggede sig i eftermiddagssolen.
 
Ofelia tager sig lige en slapper i solen
 
Der gik ikke mange øjeblikke så var Lanzo på vej væk, og ja ganske rigtigt så stilede han direkte imod åen, han kom hurtigt tilbage igen, da der åbenbart ikke var ret meget vand i åen, det var nærmest kun hans ben der var blevet våde.
 
Lanzo på vej i åen.
 
Det er ikke kun børn som synes at aktivitets legepladsen er sjov, den mener de 3 hunde også.
 
Der ser ud til at Lanzo står på bom?
 
Naya, vil også gerne vise at hun kan ;o)
 
Flere billeder fra turen
 
Den 23. september 2011, Jersie Strand
 
En dejlig efterårs fredag i september, hvor solen skinnede og vejret var lunt, havde tøserne og jeg en skøn tur ved Jersie Strand sammen med Søs og Jose, Naya og Ofelia nød at få lov til at smutte i vandet.
 
Ofelia og Naya nyder det friske havvand
 
Vi fik gået 5 - 6km, så tøserne var dejligt trætte da vi kom hjem.
 
Ihhh far, kan vi ikke blive her og svømme lidt?
 
 
Den 12. juli 2011, Solrød Strand
 
Så blev det endeligt tid til at vi igen kom ud og gå sammen med Lene og Lanzo, vi havde aftalt at mødes ved Solrød Strand, så Lanzo kunne få løbet lidt i strand sandet, det er godt for optræningen af hans ben, så han kan få lidt flere muskler i det venstre bagben.
 
Se mor, jeg er næsten ude og svømme ;o)
 
Mens Lanzo ikke var så meget for at komme ud hvor han ikke kunne bunde, så gik det lidt nemmere med tøserne, som nød en frisk lille svømmetur.
 
 Naya og Ofelia nyder svømmeturen
 
 Lanzo var ikke så meget for at komme derud hvor han ikke kunne bunde, men til gengæld, så var han meget aktiv inde på det lave vand, han udførte alle mulige sjove spring
 
Lanzo i et af hans mange sjove spring
 
Ofelia nød virkeligt at komme ud og svømme, så hvis det havde været op til hende, så havde vi været dernede endnu ;o)
 
 Ofelia nyder det våde element
 
Efter en lille tur incl. lidt leg i vandet, så vendte vi snuderne hjemad, vi havde været afsted i næsten 1,5 timer, så efter tøserne havde fået lidt mad så væltede de omkuld i deres kroge,
Så i morgen står den på hundevask og blowning.
 
 
DANSK BERNER SENNEN KLUB - Afholder Walkathon den 10. septemer til støtte for det kræftforskningsprojekt den kører sammen med LIFE, se invitation her.:
 
 
Den 1. maj 2011, Vallø Slot - region øst, Newfoundlandklubben
 
Kl. 11.00 var vi sat i stævne ved P-pladsen ved Vallø slot nær Køge, hvor region øst havde arrangeret en tur i parken og den omkring liggende skov ved Vallø slot, efter gåturen, var Marianne Hechmann og Anders vært for en frokost, denne deltog jeg desvære ikke i, da jeg havde andre gøremål på min sidste feriedag ;o(
 
Folk begynder at ankomme, i det smukke sommervejr.
 
Jeg har ikke helt styr på hvor mange hunde vi var, men jeg har fået oplyst at vi var omkring 16 hunde, 3 hvid/sorte, 1 brun og resten sorte, et rigtigt flot fremmøde på denne 1. maj.
 
Angel er klar ;o))
 
Da alle var ankommet så drog vi en tur igennem parken og en del af det der kaldes Dyrehaven, vi havde et par små pauser undervejs, så vi kunne få samlet alle tropperne.
 
Opsamlingspause.
 
Naya, mente også hun skulle sidde på bænken ;o))
 
Efter denne pause begav vi os nærmere slottet, så vi kunne få taget et fællesfoto, eller flere ;o))
 
Et fællesfoto mere, hvor jeg lige fik hjælp til at holde styr på tøserne ;o))
 
Vallø Slot.
 
 
Fællesfoto, jeg fik dog ikke alle med ;o))
 
Thomas & Anette Pilborg med Handsome Hannah
 
Så drog vi til broen ind til slottet, for lige at få taget lidt flere fællesfotos, vi blev kontaktet af flere under turen, som lige skulle have oplyst hvilke vidunderlige hunde det var vi var ude og gå tur med ;o))
 
 
Den enlige smukke brune ;o))
 
Herefter gik turen tilbage til P-pladsen, hvor de fleste i samlet flok fortsatte hjem til Marianne og Anders, som var vært ved en frokost, det gik jeg så glip af, men efter sigende et rigtigt godt arrangement.......... TAK til alle for en super hyggelig tur, håber vi ses igen den 15. maj, hvor turen går til Frilandsmuseet.
 
Flere billeder fra turen.
 
Den 27. april 2011, Boserup skov
 
Kl. 09.30 hentede vi Lene og kørte imod Boserup skov, hvor vi havde planer om at gå en tur på 5km, dette skulle vise sig ikke at holde helt stik, men mere om det senere.
 
Vi var begge 2 på ukendt terræn, da jeg ikke har været i Boserup skoven siden min skoletid, og uha det er jo mange år siden ;o) Så vi havde en lille folder med til at guide os igennem turen. I folderen var der et kort med en rute markeret med gult, og rundt omkring på ruten var der træer der var markeret med en gul plet, så man kunne følge ruten på denne måde......troede vi! Den første halvdel af turen forløb næsten uden problemer, på nær jeg lige fik lokket os ud på en lille afstkker, men med Lene's utroligt gode stedsans, fandt vi hurtigt tilbage på ruten ;o)))
 
Boserup skoven er et utroligt lækkert sted, i dag med en masse flotte lysegrønne træer, som har haft godt af sommervarmen henover påsken.
 
Flotte grønne træer
 
Efter en rum tids vandring kom vi frem til vandet, en del af Kattinge Vig, hvor Ofelia blev sluppet fri i vandet.
 
 
Ofelia nyder det kølige vand
 
Ved ikke om hun træner SOR diciplin her, eller om hun bare skulle køles lidt ned
 
Efter et stykke tids vandring så mistede vi overblikket, og de gule pletter på træerne, og i vores vildfarelse så troede vi at de små skilte man mødte med jævne mellemrum hvor der stod Fjordstien på, var den samme rute, men det var det bare ikke, skulle vi erfare, både Lene og jeg går meget og ofte, og vi har en ret god fornemmelse af hvor langt vi har gået, og i dag kunne vi ikke få det til at passe, så i stedet for vores planlagte rute på 5km, så har jeg målt den op til omkring 8km, plus de små afstkkere vi havde undervejs, så 9 - 10km er nok ikke skudt helt ved siden af. Problemet var bare at vi ikke, det vil sige jeg ikke havde fået taget vand nok med på turen, men efterladt det i bilen, så på grund af varmen og den dobbelte rutelængde så gik tøserne kold, eller skulle jeg hellere skrive varm. Det kostede en del overtagelse og små pitstop at komme hele vejen tilbage til bilen.
Ofelia er træt, så er det godt at man har Lene at støtte sig til ;o)
 
Naya, meget træt, så hun ville absolut hellere finde lidt skygge at tage en slapper
 
Navi-Lene har tabt satellit forbindelsen, så nu er gode råd dyre ;o)
 
Tilbage på den tiltænkte rute, og ikke langt fra bilen, ved ikke om det er derfor Lene smiler sådan ;o)
 
Efter en ikke helt planlagt omvej, så fandt vi tilbage på den oprindelige rute, som vi fulgte det sidste stykke tilbage til bilen, tilbage ved bilen fik vi hurtigt fundet vandflaskerne frem, og tøserne fik slukket deres værste tørst, så næste gang vi forsøger os med "den rigtige" rute,så kommer rygsækken med, fyldt med vand, så lidt har vi da lært, når vi giver os ud i ukendt terræn.
 
Kl. 13.00 var vi tilbage i Solrød, så det blev en tur på ca. 3,5 timer, ikke så mærkeligt tøserne var trætte da vi kom hjem ;o))
 
Flere billeder fra dagens tur
 
Den 20. april 2011, Jersie
 
Ja så er der gået en måned siden hjemmesiden sidst er blevet opdateret, på denne måned er der sket en del nye ting, Ofelia og Naya er startet på en meget seriøs slankekur, hvor ALLE godbidder og andre småhasper er blevet bandlyst 112%, de er også begyndt at få mad 2 gange om dagen, med morgenmaden som de primære måltid, hvis de er lækresultne, så får de rå gulerødder. Deres gåture er også forøget, både i længde samt i antal, dette har indtil videre bevirket at Ofelia på 3 uger har tabt sig 1,6kg, hvilket er yderst tilfredsstillende, men der er lang vej endnu, da jeg gerne ser at hun kommer ned under 60kg igen, lige pt, så vejer hun 66,1kg.
 
I går den 19. april var vi en tur på Køge Ås sammen med Lene og stadigvæk uden Lanzo, som stadigvæk ikke kommer med på de lange ture efter hans 2 omfattende operationer på grund af hans sprængte korsbånd, men nu ser det efterhånden ud til at Lene efter et meget tidskrævende og hårdt genoptræningsprogram er ved at få Lanzo tilbage i god form, nu kræver det bare at han får lidt muskler tilbage i benet, så han igen kan lege med tøserne - DET SER VI MEGET FREM TIL ;o))
 
Berner Sennen klubben i Danmark er ved at planlægge en Walkathon til støtte for deres kræftforskningsprojekt, som de kører sammen med LIFE, denne Walkathon påtænkes afholdt den 10. september 2011, flere steder i Danmark, og et af stederne kan tænkes at blive Køge Ås, hvis de giver deres tilladelse! Hvis Køge Ås falder, så kigges der også på Boserup Skov, som også har en yderst velegnet tur på ca. 5km, denne tur tester vi i løbet af uge 17 ;o)
 
Her er der et par billeder fra vores tur på Åsen i tirsdags, tøserne var lidt trætte da vi også havde været ude og gå 5km mandag aften, men vi kom da rundt med et tiltrængt hvil undervejs.
 
Tiltrængt hvil
Lene, Ofelia samt Naya 
 
 
 
Lene og Ofelia
Lene og Ofelia
 
 
Efter knap 2 timer på Åsen og omkring 6km's tur, så gik turen omkring Køge lystbådhavn, for at få årets første vaffelis, ikke noget dårligt valg ;o))
 
Flere billeder fra turen.
 
Den 18. marts 2011, Jersie
 
AFLYST ! På søndag skal vi på udstilling for første gang i meget lang tid, jeg tror at det er knap et år siden vi sidst har været af sted på en udstilling.
Det er dog kun Ofelia der skal udstilles, men Naya kommer også med til lidt hyggeligt samvær. Vi gør os absolut ingen forhåbninger til søndagens udstilling, og som det ser ud netop nu, så bliver det kun til denne ene udstilling samt måske Bornholm i starten af Juli måned vi deltager i.
Sidste weekend var jeg på foto kursus i Køge, et super godt arrangement, som fortjener en gentagelse ;o)
 
Den 5. februar 2011, Karlstrup Nyskov
 
Det var ellers planen at tøserne skulle i bad, men mit humør trængte mere til en tur i skoven, da vi har haft en del plusgrader og en hel del regn, så var stierne en meget smattet affære, så vi forsøgte at undgå de større stier og tog alle de små inde imellem alle træerne.
 
 Ofelia har åbenbart fundet noget lækkert ;-)
 
Begge tøser trænger efterhånden til en rigtig klipning, da vi ikke har udstillet i rigtig lang tid, så har de ikke været under Jan Søderberg kyndige hænder og saks, men jeg håber at vi snart kan finde en tid til at få dem klippet, for hold da op hvor kan der sidde mange grene og kviste fast i en newf pels.
 
Naya på vej op ad en lille bakke, med pelsen fuld af kviste ;-)
 
Det blev en dejlig tur på omkring 1,5 timers sjov imellem træerne, og jeg fik da skudt et par enkelte billeder af tøserne.
 
Dette her af Naya blev da OK, men nu må sommeren gerne komme så vi kan få noget LYS ;-)
 
Naya kigger efter Ofelia.
 
PS Tøserne blev vasket søndag, og ser nu ret godt ud igen ♥
 
 
Den 29. januar 2011, Karlstrup Nyskov
 
Mens newf folket var til vinter speciale i Nyborg, så nyder tøserne og jeg det dejlige vejr i Nyskoven.
Ofelia og Naya var rigtigt i hopla i dag, måske fornemmer de at foråret er på vej.
 
Ofelia og Naya, venter på deres far.
 
Det var et vidunderligt vejr, selvom det var et par graders frost, så var det ikke koldt, og tøserne nød at de måtte løbe løs, så alt blev undersøgt nærmere.
 
Her er Ofelia i gang med at undersøge noget af et gammel bygningsværk.
 
Vi savner stadigvæk vores gode hundelufte ven Lanzo og hans mor, de er sikkert i gang med deres seriøse genoptræning efter at lanzo måtte genopereres, da hans nye korsbånd ikke virkede efter hensigten, så Lanzo har nu fået lavet en meget omfattende operation, som så til gengæld ser ud til at virke ;-))
 
Ofelia & Naya
 
Der er mange flere billeder her, fra vores vidunderlige gå tur.
 
Den 23. januar 2011, Karlstrup Nyskov
 
Ja så gik turen endnu en gang til Karlstrup Nyskov, vejret var ikke det bedste, lidt tåget og diset og temperaturen lige under frysepunktet.
 
Ofelia
 
Vi gik endnu en gang ad alle de små stier for at gøre turen lidt mere spændende for de 2 tøser, og de nyder det bare, de stormer op og ned af alle de små bakker, og alt bliver undersøgt nøje, for tænk hvis der nu var en hare man kunne jagte!
 
Vi ser frem til at Lanzo forhåbentligt snart kommer på banen igen, så pigerne igen har en "stor" hund at lege med ;-))
 
Naya
 
Lidt billeder fra turen i Nyskoven.
 
Den 9. januar 2011, Karlstrup Nyskov
 
Lidt over middag drog vi endnu en tur i Nyskoven, vejret var fint, men solen ville ikke rigtigt brænde igennem.
Ved ankomsten til Nyskoven var der flere biler på parkeringspladsen, så vi valgte at gå ad de mindre stier op og ned af de bakker der er i skoven, det havde vi ikke prøvet før, men tøserne elskede det.
 
Pigerne på vej op ad en stejl bakke, med deres far halsende bagefter ;-)
 
Fremme ved et af de steder hvor der normalt er bålplads om sommeren, fik vi os et tiltrængt hvil.
 
Ofelia og Naya tager en slapper op ad en stor nedlagt træstamme.
 
Da vi kom ud på det store åbne areal, med kælke/ski-bakken var der fuldt af børn med deres forældre der lige skulle nyde de måske sidste ture på bakken mens der stadigvæk var sne/is.
 
Så vi valgte at drage hjemad igen, uden vi fik skudt de portræt billeder jeg havde planlagt, og jeg havde ellers taget mit stativ med til det samme ;-) Men de få billeder jeg fik taget kan ses her.
 
Himlen så rimeligt dramatisk ud.
 
Den 7. januar 2011, Karlstrup Nyskov
 
Så blev det endeligt weekend, og vi trængte til at få lidt frisk luft og nyde den dejlige fredag eftermiddag med en gåtur i karlstrup Nyskov, endnu en gang så var vi de eneste der havde fundet på den ide, så tøserne fik lov til at løbe frit.
 
Naya og Ofelia nyder sneen
 
Det var ellers planen at vi skulle af sted imens solen skinnede, men jeg faldt i søvn da jeg kom hjem ;-)
 
Så i stedet fik jeg taget et par billeder af en anderledes himmel, flot så den i hvert tilfælde ud.
 
Den meget smukke himmel
 
Se lige her hvad Ofelia ikke fik øje på, måske var det fordi billedet er skudt fra bilen på vej hjem.
 
Den er godt gemt, men den er der ;-)
 
Jeg håber at vi kommer afsted igen i løbet af weekenden, vi har godt af det
 
Vi slapper lige af inden turen går ned af bakken og tilbage til bilen.
 
 
Den 1. januar 2011, Karlstrup Nyskov
 
Tidligt lørdag morgen den 1. januar tog tøserne og jeg en tur i Karlstrup Nyskov, vejret var pragtfuldt, solen skinnede fra en skyfri himmel.
 
Dette syn mødte os på vores vej i bilen, denne lille flok krydsede vores vej, så jeg måtte da lige snuppe et par billeder ;-)
 
Nyskoven var totalt mennesketomt, men jeg havde næsten heller ikke forventet andet, den 1. januar kl 09.00 om morgen.
 
Så Naya og Ofelia fik lov til at løbe fri, og det nød de til fulde, de spurtede ind og ud imellem træerne og Ofelia forsøgte forgæves at finde noget hun kunne jagte, men uden held i dag ;-)
 
Naya og Ofelia på den snedækkede kælke/skibakke
 
Efter at vi havde tonset rundt i 1½ times tid var vi alle 3 godt trætte, men jeg fik lige skudt et par gode billeder af tøserne.
 
Ofelia med drive igennem sneen
 
Naya poserer for sin far ;-)